Op 2 mei 2013 was het zover.

 

De tweede langspeler van the SelfEmployed werd gepresenteerd in een bomvolle bovenzaal van Paradiso in Amsterdam. Met dit album geeft the SelfEmployed een passend vervolg op het succes van het in 2010 verschenen album "Highway Society".

Waar bij "Highway Society" nog de hulp werd ingeroepen van MOKE drummer en singer-songwriter Rob Klerkx, doet the SelfEmployed bij het nieuwe album zijn eigen naam eer aan. De vier muzikanten, met roots in het Noord-Hollandse Waarland, hebben de regie tijdens de opnames volledig in eigen hand gehouden. Het heeft geresulteerd in een reeks van prachtige songs waarin meeslepende strijkpartijen, gearrangeerd door Wouter Hakhoff, de sterke melodieën ondersteunen. Natuurlijk zijn de stevige gitaren en de typerende meerstemmigheid weer goed terug te horen.

Omdat the SelfEmployed de brede sound van het album live wil nastreven hebben de 4 vrienden de hulp van Nico Crombach als een extra bandlid ingeroepen. In de toekomst zal hij de band blijven versterken.

Inmiddels heeft de band, na het winnen van de Amsterdamse popprijs veel ervaring opgedaan. Denk aan optredens in Paradiso, Melkweg, Oosterpoort, Waerdse Tempel of festivals als Bevrijdingspop Museumplein, Indian Summer, Zandstock, Dijkpop en Zomerpop of airplay op 3FM, KX radio en Pinguin radio. Vanaf mei toert the SelfEmployed na het uitkomen van het nieuwe album langs kleine en grote podia door heel Nederland.

Live hoor en zie je een intense show met muziek die onder de huid gaat zitten. Met overgave en energie weet the SelfEmployed het publiek te bereiken en hoopt zo een stapje dichterbij (inter)nationale erkenning te komen.

Vrijwel direct na de presentatie sleept de band de titel “aanstormend talent” binnen door te winnen bij de Cock de Jong Foundation en verovert daarmee o.a. een plek op het Indian Summer Festival 2013. De band maakte indruk op de jury met soepel samenspel en geraffineerde rock, die enigszins is te vergelijken met het Britse Elbow: gedragen patronen, verassende omschakelingen en opbouwen naar een climax.

Het Nederlandse antwoord op bands als Coldplay, Elbow en Snowpatrol - Revolver

Een muziekliefhebber die bands als Elbow, Coldplay en Snowpatrol in de kast heeft staan, moet dit zeker gaan beluisteren - Writteninmusic

The SelfEmployed laat zien dat ze muzikaal volwassen geworden zijn en verschillende sferen op één album niet schuwen- Music Maker

Jos van Geffen: guitar, vocals  Paul Bos: guitar, backing vocals  Daan van der Linden: bass, backing vocals  Rory van der Graaf: drums, backing vocals  Nico Crombach: guitar, keys, percussion, backing vocals

theselfemployed.nl
facebook.com/theselfemployedband

twitter.com/_selfemployed
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
+31(0)619870081

AddThis Social Bookmark Button